De meest foute mode-trends van de jaren 80 en 90

Tijd om terug te gaan naar de jaren 80 en 90 voor een kijkje op enkele van de meest foute mode-trends uit die tijd!

#1: Shoulder Pads

De jaren 80 stonden bekend om hun opvallende schoudervullingen, die vaak werden gedragen door zowel mannen als vrouwen. Deze kussens, die werden geplaatst in de schouders van jassen, blouses en trui, hadden als doel om de schouders te verbreiden en een meer athlethische, gespierde uitstraling te geven. Helaas was deze trend niet bepaald flatterend en werd hij al snel als fout gezien.

#2: Parachute Pants

De parachute-broeken van de jaren 80 waren een soort van baggy, wijde broek met een elastische tailleband en ribbels langs de zijkanten. Ze werden vaak gedragen door breakdancers en waren erg populair in de hiphop- en breakdance-scene. Hoewel ze comfortabel waren om in te bewegen, waren ze niet bepaald stijlvol en werden ze al snel als fout gezien.

#3: Leg Warmers

Legwarmers waren lange, opgerolde kousen die werden gedragen over de benen, meestal in combinatie met korte rokjes of shorts. Ze werden populair in de jaren 80 door dansers en gymnasten die ze droegen om hun spieren warm te houden, maar ze werden ook gedragen als mode-accessoire. Helaas waren legwarmers niet bepaald flatterend en werden ze al snel als fout gezien.

#4: Acid Wash Jeans

Acid wash jeans waren een soort van spijkerbroek met een uniek, vervaagd effect dat werd verkregen door middel van chemische behandeling. Ze werden populair in de jaren 80 en werden vaak gedragen door jongeren die op zoek waren naar een opvallende, grungy look. Helaas waren acid wash jeans niet bepaald flatterend en werden ze al snel als fout gezien.

#5: High-Top Sneakers

High-top sneakers waren hoge, opvallende sneakers met een hoge bovenkant die tot aan de enkels kwamen. Ze werden populair in de jaren 80 en 90 en werden vaak gedragen door mensen die op zoek waren naar een opvallend paar sneakers. Hoewel ze opvallend waren, waren high-top sneakers niet bepaald flatterend en werden ze al snel als fout gezien.

Ik hoop dat je hebt genoten van deze reis terug naar de jaren 80 en 90