Terugblik over Van Dalen Schoenen

Van Dalen is een Nederlands schoenenmerk dat al meer dan 125 jaar bestaat. Het bedrijf werd opgericht in 1895 door Klaas van Dalen, die toen een kleine schoenenwinkel had in Amsterdam. In de loop der jaren is Van Dalen uitgegroeid tot een van de bekendste schoenenmerken van Nederland en heeft het bedrijf winkels over heel het land.

Van Dalen is altijd bekend geweest om zijn comfortabele en stijlvolle schoenen. In de beginjaren was het bedrijf vooral gericht op het maken van schoenen voor mannen, maar in de jaren 30 begon Van Dalen ook schoenen voor vrouwen te maken. In de jaren 60 en 70 werd het bedrijf populair bij de jeugd door het maken van modieuze en comfortabele schoenen voor deze doelgroep.

Tegenwoordig is Van Dalen nog steeds een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar comfortabele en stijlvolle schoenen. Het bedrijf biedt een breed assortiment aan schoenen voor zowel mannen als vrouwen, van formele schoenen tot casual schoenen en sneakers. Van Dalen heeft ook een aantal eigen winkels in Nederland en is te vinden in veel schoenen