Populaire schoenen in de jaren 80

Heb je binnenkort een feestje met het thema the Eighties dan kan je hieronder dé tips vinden van de populaire schoenen uit die tijd 🙂

  1. Hoge gympen: Hoge gympen waren een populaire schoenenstijl in de jaren 80, vooral onder jongeren. Ze werden vaak gedragen met spijkerbroeken of leggings en waren gemaakt van katoen, suède of leer. Sommige populaire merken van hoge gympen waren Adidas, Puma en Nike.
  2. Sneakers met witte zolen: Sneakers met witte zolen, zoals Converse Chuck Taylor All Stars en Nike Cortez, waren erg populair in de jaren 80. Ze werden gedragen door zowel mannen als vrouwen en waren een populaire keuze voor casual kleding.
  3. Laarzen met hakken: Laarzen met hakken, zoals Dr. Martens en Blundstone laarzen, waren populair onder zowel mannen als vrouwen in de jaren 80. Ze werden vaak gedragen met spijkerbroeken en werden geassocieerd met de punk- en grungecultuur.
  4. Pumps: Pumps met hoge hakken en puntige neuzen, zoals de stijl van de schoenen van de actrice Olivia Newton-John in de film “Grease”, werden gedragen door vrouwen in de jaren 80. Ze werden vaak gedragen met rokken of jurken en werden geassocieerd met de disco-cultuur van de jaren 70.
  5. Mocassins: Mocassins, vooral de loafersoort, waren populair onder mannen in de jaren 80. Ze werden vaak gedragen met pantalons en werden geassocieerd met een formele, professionele stijl.